Claudio Pizarro (40) stelt pensioen uit met contractverlenging

18 mei 2019, 16:45

De 40-jarige spits Claudio Pizarro zien we ook volgend seizoen terug in de Bundesliga. De ervaren rot uit Peru wil zijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen hangen en heeft besloten zijn aflopende contract bij zijn club Werder Bremen met een jaar te verlengen.

Pizarro voetbalt al sinds 1996 en gaat dus volgend seizoen zijn 23ste jaar als profvoetballer beleven. Na eerst een aantal jaren in zijn thuisland te hebben gespeeld, was het Werder dat Pizarro in 1999 naar Duitsland haalde. Het meest succesvolle deel van zijn loopkwam kwam echter na zijn vertrek uit Bremen richting München. Met Bayern won Pizarro tussen 2001 en 2007 onder meer drie keer de dubbel. Hij speelde daarna één seizoen voor Chelsea en daarna weer vier seizoenen voor Werder Bremen. Van stoppen wilde hij toen al niks weten en hij verkaste in 2012 weer naar Bayern München. Vervolgens keerde hij voor de zoveelste keer terug in Bremen en na een klein nieuw uitstapje richting Köln, was hij dit seizoen opnieuw bij Werder te bewonderen.

Lees ookWerder haalt Pizarro voor de vierde keer terug naar Bremen

Dat blijft dus ook het komende jaar het geval. "Ik ben heel tevreden dat we nog een jaar verder gaan", zegt Pizarro is een korte video op Twitter. "Ik verheug me er erg op om nog een jaar voor Werder te spelen." Dit seizoen kwam de vedette tot ruim twintig optredens, waarin hij een handjevol goals wist te produceren. In de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen RB Leipzig begon Pizarro vanmiddag op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen