Allegri: "Met elkaar gesproken wat het beste is voor Juventus"

Allegri: "Met elkaar gesproken wat het beste is voor Juventus"

18 mei 2019 – Juventus vindt het tijd voor nieuwe invloeden en scheidt daarom met trainer Massimiliano Allegri. Voorzitter Andrea Agnelli en de trainer zelf lichtten het besluit zaterdagmiddag toe op een persconferentie, die volledig in het teken stond van Allegri. Vragen over diens opvolger wilde Agnelli dan ook niet beantwoorden."Het zijn vijf prachtige jaren geweest. Met respect, vriendschap, saamhorigheid, hard werken en bovenal veel overwinningen. Wij zijn vrienden geworden, ik kan hem vertrouwen. Maar ik moet ook denken aan de toekomst van Juventus", aldus Agnelli. "Wanneer het team in juli weer samenkomt, staat één doel centraal: winnen in Italië en Europa. Na de nederlaag tegen Ajax dacht ik oprecht dat we met Max door zouden gaan. Naarmate de tijd verstreek, hebben we verschillende zaken overwogen en geanalyseerd. Ik kan niet ontkennen dat er teleurstelling heerst dat we één van de meest buitengewone tijdperken van Juventus afsluiten."

Allegri loodste Juventus naar vijf landstitels, vier bekers en twee Supercoppa's. Het enige wat ontbreekt is de zo vurig gewenste Champions League. Allegri speelde twee finales, maar FC Barcelona en Real Madrid waren allebei een keer te sterk in de eindstrijd. Om dit seizoen het miljardenbal wél te winnen, werd Cristiano Ronaldo aangetrokken, maar in de kwartfinale bleek Ajax een maatje te groot.

"We hebben met elkaar gesproken en ideeën met elkaar uitgewisseld over wat het beste is voor Juventus. De club heeft dit geëvalueerd en besloten dat het beter is dat ik volgend seizoen niet meer de trainer van Juventus ben. De relatie met de voorzitter en directeuren blijft uitstekend", zegt Allegri, die zichtbaar geëmotioneerd was. "Ik laat een winnend team achter, dat de potentie heeft om de successen in Italië te blijven herhalen en succes te boeken in de Champions League."

Ondanks de successen in Italië, was er veel kritiek op de speelstijl van de Oude Dame. Allegri: "Ik zeg altijd dat verdedigen geen schande is. Grote wedstrijden en prijzen worden gewonnen door ploegen die het beste verdedigen. De Champions League-finale in Cardiff verloren we niet om dat Real Madrid beter aanviel, maar omdat wij op twee momenten slecht verdedigden. Niemand kan mij uitleggen wat mooi voetbal precies is. Ik zou het geweldig vinden als dat gaat gebeuren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019