Kobayashi: "Een Nederlandse club heeft contact opgenomen"

Kobayashi: "Een Nederlandse club heeft contact opgenomen"

18 mei 2019 – Yuki Kobayashi hoopt op een club uit Spanje of Italië. Ook kan de Japanner, die sowieso vertrekt bij sc Heerenveen, in de Eredivisie blijven. Een nog onbekende eredivisionist heeft naar de middenvelder geïnformeerd. "Ik ga in ieder geval niet naar FC Groningen", zegt Kobayashi."En ook niet naar PEC Zwolle of Cambuur", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Het is uitgesloten dat ik bij clubs in de buurt van Heerenveen ga voetballen." Daarvoor is het respect voor de Friese club te groot, maar is het niet meteen uitgesloten dat de Aziaat in Nederland blijft. "Een Nederlandse club heeft contact opgenomen met mijn zaakwaarnemer. Er is ook interesse buiten Nederland, maar niet uit de landen waar ik zelf naartoe wil. Het liefst ga ik naar Spanje of Italië."

Omdat Kobayashi in de categorie niet-EU-speler valt, moet hij minimaal 422.000 per jaar verdienen. Dat versterkt het vermoeden dat een club uit de Nederlandse top-zes naar hem heeft geïnformeerd. Zijn salaris was voor Heerenveen een belangrijke reden om de optie in zijn contract niet te lichten.

"Het voelt vreemd dat ik straks definitief vertrek uit Heerenveen. Ik vind het moeilijk om erover te praten", zegt hij. "Ik heb genoten van de jaren bij Heerenveen, van elke wedstrijd die ik speelde en van alle steun die ik van de mensen binnen de club heb gekregen. Ik ben Gerry Hamstra (technisch manager, red.) heel dankbaar. Hij heeft me uit Japan gehaald, gaf me de kans om in Europa te spelen. Gerry is heel belangrijk geweest voor mijn carrière."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019