Bel Hassani twee duels op de reservebank: "Ik vind het apart"

Bel Hassani twee duels op de reservebank: "Ik vind het apart"

18 mei 2019 – Tot ontevredenheid van Iliass Bel Hassani zat hij de laatste twee wedstrijden op de bank van FC Groningen. Trainer Danny Buijs liet de AZ-huurling in de duels met Fortuna Sittard en FC Emmen niet eens warmlopen. Bel Hassani heeft geen idee waarom.Na de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle raakte hij zijn basisplaats kwijt. "Ik heb op de training wel een korte periode gehad dat ik er met mijn hoofd niet bij was. Dat had verschillende oorzaken", doet de middenvelder zijn verhaal in het Dagblad van het Noorden. "De ramadan begon, de optie in mijn huurcontract werd niet gelicht. Ik voelde op de trainingen aankomen dat ik op de bank kwam te zitten."

Bel Hassani had moeite met de beslissing van Buijs. Hij trainde daardoor niet maximaal. "Dat heeft drie dagen geduurd. Daarvoor heb ik me bij de trainer verontschuldigd. Sorry dat ik drie dagen afwezig was. Daarna heb ik me herpakt, alles gegeven, echt mijn best gedaan. Vervolgens val ik twee keer niet in. Erger nog, ik hoefde niet eens warm te lopen. Ik kwam dus niet in de plannen voor. Misschien is hij nog boos op me? Ik vind het apart, maar ga daarover graag het gesprek met hem aan."

De huurling, wiens toekomst ongewis is, vindt dat hij moet spelen. "Ik vind het te gemakkelijk om mij elke keer eruit te halen als het minder gaat. En ik vind al helemaal niet dat ik negentig minuten op de bank moet zitten met mijn kwaliteiten. Waar het aan ligt, weet ik niet. Het zal niet zo zijn dat hij het niet in me ziet zitten, anders had hij me sinds de winterstop niet zoveel laten spelen."

Bel Hassani benadrukt dan ook zijn goede band met Buijs.  "Hij was een belangrijke reden om hiernaartoe te komen. Hij is heel direct. Daar houd ik van. Hij weet me te raken. Andersom mag de trainer mij ook. Dat weet ik zeker. Hij gunt me van alles. Daarom is het ook makkelijk voor mij om naar hem toe te stappen. Dat ga ik doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019