Aké wacht geduldig op kans in Oranje: "Ik leer van Van Dijk"

18 mei 2019, 11:53

Nathan Aké realiseert zich dat hij bij Oranje fikse concurrentie heeft voor de positie van centrale verdediger. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt vormen een ijzersterk duo, waar bondscoach Ronald Koeman niet snel aan zal tornen. Daar heeft Aké begrip voor.

De verdediger van AFC Bournemouth is één van de 28 spelers die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de finaleronde van de Nations League. "We hebben een zeer sterke verdediging. Met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk hebben we twee van 's werelds beste verdedigers in het centrum staan. Het wordt moeilijk om één van hen uit de basis te verdringen", is Aké eerlijk op de site van zijn Engelse werkgever.

Hoewel hij niet de eerste keuze is van Koeman, blijft Aké geduldig. "Ik ben lerende en steek dingen van ze op tijdens de trainingen. Ik probeer mezelf te verbeteren en zal klaar zijn om mijn kans te grijpen als ik die grijp", vervolgt de Oranje-verdediger. "Van Dijk leert mij over het leiderschap. Hij is onze grote leider en dat is hij ook bij Liverpool. Dat is iets waar ik nog in kan verbeteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen