Afellay voelt zich 'kind in een snoepwinkel' tijdens herstel bij PSV

Afellay voelt zich 'kind in een snoepwinkel' tijdens herstel bij PSV

18 mei 2019 – Ibrahim Afellay heeft het goed naar zijn zin in Eindhoven, waar hij op De Herdgang - op de achtergrond - werkt aan zijn herstel. De 33-jarige middenvelder traint niet mee met het keurkorps van trainer Mark van Bommel, maar bij PSV Onder-19. Het is inmiddels zo'n anderhalf jaar geleden dat de 33-jarige middenvelder voor het laatst in een officiële wedstrijd in actie kwam.

In Eindhoven nadert Afellay het einde van het revalidatietraject. De middenvelder, die afgelopen zomer zijn contract bij Stoke City liet ontbinden, vindt het pijnlijk dat hij de voorbije jaren nauwelijks wedstrijden heeft gespeeld. "Ik heb er nog heel veel plezier in en voel me nu weer een kleine jongen in een snoepwinkel", wordt de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Je hebt het gevoel dat je iets is ontnomen."

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Afellay ligt. Op dit moment lijkt het er niet op dat de middenvelder bij PSV aan de slag gaat. Afellay is in elk geval niet van plan zijn carrière nu al te beëindigen. "Ik ben heel blij dat ik op de afgelopen periode op de achtergrond bij PSV kon werken. Als ik aan de profkant had getraind, zouden er gelijk allerlei verhalen aan vastgeplakt zijn of zouden dingen zijn verwacht die helemaal niet aan de orde zijn."

gerelateerd