'Bayern wil van Kovac af en zet Van Bommel op shortlist'

18 mei 2019, 09:52   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 11:45

Bayern München heeft Mark van Bommel hoog op het verlangslijstje staan om de huidige coach Niko Kovac na dit seizoen op te volgen. De oefenmeester geeft zelf aan nog niet benaderd te zijn. Van Bommel pakte in zijn eerste seizoen met PSV geen prijs, maar maakte dus wel indruk in het buitenland.

Dat meldt De Telegraaf. De Kroaat zit allesbehalve stevig in het zadel bij Bayern München. Ondanks het feit dat Bayern zich bij een zege zaterdagmiddag tegen Eintracht Frankfurt opnieuw kroont tot landskampioen en zich heeft geplaatst voor de bekerfinale, is de clubleiding ontevreden over de ontwikkeling van het team. Er wordt dan ook aangenomen dat Bayern na dit seizoen afscheid neemt van Kovac.

Van Bommel is niet de enige gegadigde. De Limburger heeft stevige concurrentie van onder anderen Arsene Wenger (69) en Spurs-coach Mauricio Pochettino (47). Van Bommel ligt nog twee jaar vast bij PSV. De middenvelder speelde tussen 2006 en 2011 123 wedsdtrijden voor de Duitse topclub.

Ook bij een andere oud-werkgever van Van Bommel, AC Milan, viel zijn naam onlangs. De interesse van Bayern lijkt echter een stuk serieuzer. Als de Duitsers hem daadwerkelijk binnen willen halen, zullen ze gezien het doorlopende contract daarover eerst met PSV moeten onderhandelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen