Robben over afscheid: "Merk dat het steeds meer emotioneert"

Robben over afscheid: "Merk dat het steeds meer emotioneert"

18 mei 2019 – Arjen Robben speelt zaterdagmiddag zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Bayern München. Na tien seizoenen zwaait onze landgenoot af bij Der Rekordmeister. Robben zou in het thuisduel met Eintracht Frankfurt heel graag nog één keer alles geven in de Allianz Arena."Deze wedstrijd tegen Frankfurt heb ik in mijn hoofd al drie keer gespeeld", vertelt de 96-voudig international tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik zou het zó graag nog één keer laten zien. Nog één keer alles geven zoals bij mijn laatste interland met Oranje tegen Zweden. Daar nam ik toen afscheid met twee goals. Ik weet: dat kan nu ook, fysiek. Maar ja, ik maak niet de opstelling."

Liefst dertig mensen komen op aanvraag van Robben naar München om zijn laatste thuiswedstrijd bij te wonen. Afgelopen week werd onze landgenoot ineens geconfronteerd met zijn naderende afscheid, toen een oude bekende, Hermann Gerland, voor zijn neus stond. "Die man is hier een monument, werkt al dertig jaar bij Bayern. Ik heb hem jaren meegemaakt als assistent-trainer. Als zo'n man tranen in zijn ogen heeft, merk je bij jezelf ook wel dat het steeds meer emotioneert, dat naderende afscheid."

En dat terwijl het een decennia geleden helemaal niet de bedoeling was dat Robben lang bij Bayern zou blijven. "Niet in eerste instantie. Dat was ook niet vreemd, hè. Ik had drie jaar bij Chelsea gezeten en twee jaar bij Real Madrid. Ik weet nog: ik was best huiverig toen ik in 2009 kwam, maar wat een ontwikkeling volgde er in die tien jaar. Bayern en ik hebben een prachtige reis gemaakt."

Bij een overwinning of gelijkspel pakt Robben zaterdagmiddag voor de achtste keer de landstitel met Bayern München.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 augustus 2019

  2. dinsdag 20 augustus 2019