Finale om promotie naar Championship krijgt Nederlands tintje

Finale om promotie naar Championship krijgt Nederlands tintje

18 mei 2019 – In de krochten van het Engelse voetbal staan voormalig grootmachten Charlton Athletic en Sunderland op zondag 26 mei tegenover elkaar in de finale van de play-offs voor promotie naar het Championship, het tweede niveau. Aan één van beide kanten zal er ook Nederlands gejuich te horen zijn bij het behalen van de promotie, want bij zowel Charlton als Sunderland staan Nederlanders onder contract.

Sunderland bereikte donderdagavond al de finale op Wembley na een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Portsmouth. In de eerste halve finale had Sunderland thuis met 1-0 gewonnen. Bij The Black Cats staan Nederlanders Robbin Ruiter en Glenn Loovens op de loonlijst. Beide spelers behoren echter niet tot het vaste basisteam. De rol van Alim Öztürk is een stuk groter. De Turkse voetballer is geboren in Alkmaar en speelde in ons land voor Cambuur. Hij kreeg een rode kaart in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Portsmouth, maar deze werd geseponeerd en dus mocht hij donderdag gewoon in de basis starten en zag hij hoe zijn ploeg de finale bereikte.

Bij Charlton Athletic wordt de Nederlandse eer hooggehouden door Anfernee Dijksteel. De Nederlandse rechtsback is vaste waarde bij de nummer drie van League One. Hij bereikte vrijdagavond de finale na een ware thriller tegen Doncaster Rovers. De eerste wedstrijd had Charlton uit met 1-2 gewonnen, maar in eigen huis werd het verslagen door Doncaster met 2-3. Omdat uitdoelpunten hier niet dubbel tellen, was de stand over twee duels 3-3. Het duel werd uiteindelijk vanaf de stip beslist in het voordeel van Charlton. Dijksteel nam geen strafschop en zag zijn ploeg één keer missen. Doncaster deed dat twee keer en dat deed hen de das om.

gerelateerd