UEFA wil Engelse fans helpen finale Europa League te bereiken

17 mei 2019, 23:08

De UEFA krijgt flinke kritiek te verduren van Arsenal in aanloop naar de finale van de Europa League in het Azerbeidzjaanse Bakoe, met Chelsea als tegenstander. Voor supporters is het lastig om de hoofdstad te bereiken op de dag van de finale en ook het aantal kaarten dat de beide clubs hebben gekregen doet de wenkbrauwen fronsen in Engeland. De UEFA heeft nu hulp aangeboden.

Zowel Arsenal als Chelsea kreeg voor de finale 6000 kaarten toegewezen. En dat ondanks het feit dat er bijna 70.000 stoeltjes in het stadion beschikbaar zijn. Bovendien zou het voor supporters lastig zijn om vanuit Londen naar Bakoe te vliegen. De finale is op woensdag 29 mei, maar volgens de BBC staan er in de week van de finale geen rechtstreekse vluchten gepland van Londen naar Bakoe. De enige manier om daar rechtstreeks heen te vliegen voor de wedstrijd zou zijn om al op zaterdag 25 mei uit Londen te vertrekken.

De UEFA verdedigt zich in een reactie door te stellen dat de plaats voor de finale al een aantal jaren van tevoren wordt vastgelegd en dat een finale tussen twee teams uit Londen niet erg voorspelbaar is. De voetbalbond heeft aangegeven fans te willen helpen. "Het spijt ons heel erg voor de problemen die jullie ondervinden bij het organiseren van de reis naar Bakoe. Onze experts willen intensief meewerken om goedkope oplossingen voor reizende fans te vinden."

Lees ookArsenal is 'diep teleurgesteld' over Europa League-finale in Baku

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen