Middlesbrough en HSV liepen promotie mis en ontslaan trainer

Middlesbrough en HSV liepen promotie mis en ontslaan trainer

17 mei 2019 – Op het tweede niveau in Engeland en in Duitsland was het vandaag bijltjesdag. De gerenommeerde clubs Middlesbrough en Hamburger SV zagen recent hun kans op promotie naar het hoogste niveau verschieten en hebben besloten de trainers die daarvoor verantwoordelijk zijn de laan uit te sturen.Bij Middlesbrough wordt afscheid genomen van Tony Pulis. De ervaren coach uit Wales verwierf status door veel clubs te behouden voor de Premier League, maar zijn missie om met Middlesbrough juist die Premier League te bereiken faalde. De ploeg leek lang op weg zich te plaatsen voor de play-offs om promotie, maar in het zicht van de haven ging dat alsnog mis en eindigde Boro op de zevende plaats met één puntje achterstand op de zo gewilde zesde plek. Het kost Pulis nu de kop, want zijn contract wordt niet verlengd.

Reiziger
Michael Reiziger wordt bij de wedkantoren in Engeland genoemd als mogelijke opvolger van Pulis bij Middlesbrough. Bij elk trainersontslag komen er bij de bookies meteen complete lijsten met favorieten om de vacante positie over te nemen. Reiziger wordt bij een aantal van dit soort wedkantoren ook naar voren geschoven als kandidaat. De huidige trainer van Jong Ajax heeft een verleden bij Middlesbrough. De verdediger speelde er in het seizoen 2004/2005 een klein aantal van rond de twintig wedstrijden.

HSV
Wellicht dat Pulis zijn heil in Duitsland wil gaan zoeken. In dat geval is er in Hamburg een vacature, want ook HSV heeft vandaag de trainer ontslagen. De ploeg wilde na één seizoen weer terugkeren in de Bundesliga, maar met nog één speelronde te gaan op het tweede niveau zit dat er niet meer in. Rechtstreekse promotie is sowieso onhaalbaar en alleen op doelsaldo zou de ploeg nog derde kunnen worden en de play-offs om promotie kunnen halen. Dan moet het wel zo'n twintig goals goedmaken, dus ook die kans is verkeken. Trainer Hannes Wolf moet dat nu bekopen met diens ontslag.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020