Bosz wil op spannende slotdag alleen naar eigen ploeg kijken

17 mei 2019, 21:01

Peter Bosz kan morgenmiddag in de Bundesliga beslag gaan leggen op het laatste nog te verdelen ticket voor de Champions League. Zijn Bayer Leverkusen moet dan wel zelf winnen op bezoek bij Hertha BSC en hopen dat de concurrentie verliest. Bosz geeft in aanloop naar de wedstrijd aan nu al blij te zijn met de prestatie van zijn ploeg, maar de klus in deze fase wel af te willen maken.

Hoe staan de zaken ervoor? In de Bundesliga zijn bovenin nog een aantal dingen onbeslist. Zo is het nog steeds niet duidelijk wie kampioen wordt. Bayern München heeft de beste papieren, maar Borussia Dortmund zou het gat van twee punten morgen kunnen dichten. De twee titelkandidaten zijn al zeker van een plek in de Champions League en datzelfde geldt voor RB Leipzig, dat als derde gaat eindigen. De vierde plaats geeft ook nog recht op deelname aan de Champions League en die strijd is nog bloedstollend spannend. Borussia Mönchengladbach staat nu op die positie met 55 punten. Dat is evenveel als het Leverkusen van Bosz, maar zij hebben een minder doelsaldo. Ook nummer zes Eintracht Frankfurt (54 punten) en nummer zeven Wolfsburg (52) maken nog kans.

Bosz heeft het grote voordeel dat zijn twee belangrijkste concurrenten, Gladbach en Frankfurt, spelen tegen de twee titelkandidaten. Gladbach ontvangt thuis Dortmund, terwijl Frankfurt op bezoek gaat in München. Leverkusen neemt het op tegen het al uitgespeelde Hertha BSC. "Dat zij nergens meer om spelen, mag op ons geen invloed hebben", zei Bosz daarover op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Ik focus altijd alleen op mijn eigen team. Wij willen ook morgen ons aanvallende voetbal spelen."

Lees ook: Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

Druk

Volgens Bosz heeft het geen zin om morgenmiddag constant te kijken naar de stand in Gladbach of München. "Dat heeft geen invloed op ons spel. We zullen wel zien hoe het op de andere velden gaat. Maar wij willen onze eigen wedstrijd winnen, het liefst met veel doelpunten verschil." Volgens de oud-trainer van Ajax en Dortmund is er geen sprake van extra spanning. "De druk is er altijd. We kunnen zelf kiezen welke druk we op het team leggen. Ik probeer als coach altijd het evenwicht te vinden."

Toen Bosz in december bij Leverkussen arriveerde stond het elftal negende en was een plaats bij de eerste vier überhaupt nog niet in beeld. Dat zijn ploeg nu een grote kans maakt om dat ticket alsnog te pakken, stemt Bosz tevreden ongeacht de afloop morgen. "We zijn allemaal blij dat we nog steeds de kans hebben om het ticket voor de Champions League te winnen. Toen ik hier begon, konden we er niet over praten. Nu moeten we de wil hebben om het te doen en we zullen er alles voor doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen