Advocaat looft Utrecht in aanloop naar play-offs: "Goed ingehaald"

17 mei 2019, 19:53

Dick Advocaat is trots dat zijn FC Utrecht het seizoen is geëindigd op een gedeelde vijfde plaats. Als beloning mogen de Domstedelingen aantreden in de play-offs waar eerst een dubbele ontmoeting met Heracles Almelo en later een eventuele finale wacht. Volgens Advocaat zijn de verschillen tussen de vier ploegen die kans maken op Europees voetbal klein.

"Het zijn vier gelijkwaardige ploegen", analyseert Advocaat de concurrentie op zijn wekelijkse persconferentie. "Wij hebben tegen Groningen twee keer gelijkgespeeld, tegen Vitesse een keer gelijkgespeeld en een keer verloren en alleen tegen Heracles twee keer gewonnen. Het ontloopt elkaar niet veel." De ploeg uit Almelo is voor Advocaat en Utrecht het eerste obstakel op weg naar een plekje in de Europa League. Mocht Utrecht de finale halen, dan wacht een tweeluik met Vitesse of FC Groningen.

Toen Dick Advocaat instapte bij Utrecht stond de ploeg op de elfde plaats. Dat kostte toenmalig trainer Jean-Paul de Jong de kop. "Ondanks een heel slecht begin hebben we het goed ingehaald", blikt Advocaat terug. "We hebben het seizoen goed afgesloten als gedeeld vijfde. Daar hoort een club als Utrecht ook te staan. Het elftal heeft het goed gedaan."

Lees ookHeracles Almelo verlengt met tweetal en wil historie schrijven

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen