Grote leegloop bij NAC na degradatie: 16 spelers weg

17 mei 2019, 18:55

De selectie waarmee NAC Breda volgend seizoen gaat aantreden in de Eerste Divisie zal er compleet anders uit gaan zien dan nu het geval is. Als gevolg van de degradatie breekt de club met in ieder geval 16 spelers uit de huidige groep en daar komen er wellicht nog meer bij.

De spelers die nu al te horen hebben gekregen dat zij moeten vertrekken hebben een aflopend contract of waren dit seizoen door NAC gehuurd. De aflopende verbintenissen van Grad Damen, Theo Zwarthoed, Mitchell te Vrede, Fabian Sporkslede, Giovanni Korte, Gianluca Nijholt, Bart Meijers en Richelor Sprangers worden niet verlengd en dus kunnen zij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Khalid Karami, Benjamin van Leer, Dorian Dervite, Erik Palmer-Brown, Luka Illic, Lucas Schoofs, Robert Mühren en Paolo Fernandes keren na een huurperiode weer terug naar hun eigenlijke werkgevers.

Lees ook: Einde aan rampseizoen NAC: "Blij dat martelgang erop zit"

De sanering in de spelersgroep is onvermijdelijk, zegt directeur Luuc Eisenga tegen Omroep Brabant. "De selectie is natuurlijk groot dit jaar en dat gaan we anders doen. We gaan terug naar 22 tot 25 spelers." Ook een aantal spelers met een doorlopend contract, zitten volgens de nieuwe directeur nog in onzekerheid. "Het is afwachten wie daarvan wel of niet kan blijven. Dat hangt van het salarishuis af en van de begroting die passend moet zijn. Er moet zorgvuldigheid zijn in de financiële huishouding."

Knopen doorhakken

Eisenga geeft ook aan dat er gezocht gaat worden naar kwalitatieve vervangers, maar dat vraagt geduld. "Het is puzzelen om een competitief elftal te hebben dat om promotie mee kan spelen." Naast het samenstellen van een bijna volledig nieuwe selectie zullen er ook op andere terreinen knopen moeten worden doorgehakt. Zo is nog niet duidelijk of Ruud Brood volgend seizoen hoofdtrainer blijft in Breda. NAC gaat pas later met hem evalueren. Ook zal er gezocht moeten gaan worden naar een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350364/gedegradeerd-nac-moet-ook-op-zoek-naar-nieuwe-hoofdsponsor/,_blank,nieuwe hoofdsponsor].

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen