Babel en Fosu-Mensah trekken deur Fulham achter zich dicht

Babel en Fosu-Mensah trekken deur Fulham achter zich dicht

17 mei 2019 – Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah keren na de zomer niet meer terug bij Fulham. De Londense club maakte eerder vandaag bekend welke spelers vertrekken na de degradatie uit de Premier League en onze landgenoten maken deel uit van de groep die uitgezwaaid wordt.Dat Babel en Fosu-Mensah zouden vertrekken komt niet als donderslag bij heldere hemel. Babel had een aflopend contract, nadat hij in de winter overkwam van het Turkse Besiktas, en had al eerder laten doorschemeren liever niet op het tweede niveau in Engeland te willen acteren. Fosu-Mensah werd door Fulham gehuurd van Manchester United en zou dus sowieso terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever. Ditzelfde geldt voor huurlingen Calum Chambers, Sergio Rico, André Schürrle, Håvard Nordtveit en Luciano Vietto.

Verder neemt Fulham ook afscheid van een flink aantal jeugdspelers. De club houdt nog wel een aantal selectiespelers over. In de contracten van onder meer Floyd Ayité, Stefan Johansen, Neeskens Kebano en Denis Odoi is namelijk een optie gelicht waardoor zij langer bij de club blijven. Deze spelers maakten deel uit van het team dat vorig seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, maar vanwege een karrevracht aan dure aankopen speelden zij dit seizoen nauwelijks een rol van betekenis.

Ramp
Fulham gaf in de zomer miljoenen uit om een selectie samen te stellen die degradatie moest voorkomen, maar het seizoen werd een ramp. De ploeg eindigde uiteindelijk als voorlaatste en degradeerde samen met Huddersfield Town en Cardiff City rechtstreeks terug naar het Championship. Fulham versleet dit seizoen bovendien drie trainers. Slaviša Jokanovi? en diens opvolger Claudio Ranieri werden ontslagen en interim-trainer Scott Parker kon het tij eveneens niet keren. Desondanks mag hij wel blijven. Vorige week werd bekend dat Parker een vaste aanstelling had gekregen als manager en Fulham volgend seizoen dus weer terug moeten brengen naar de Premier League.

Lees ookGedegradeerd Fulham geeft manager Parker vaste aanstelling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019