Van Veldhoven lost de hele dag problemen op bij Roda JC

17 mei 2019, 12:49

Harm van Veldhoven kijkt terug op een frustrerend jaar met Roda JC. De algemeen en technisch directeur beleefde de laagste eindklassering uit de clubgeschiedenis en ontsloeg trainer Robert Molenaar. Daarnaast ontsnapte de club uit Kerkrade ook aan een faillissement.

De dubbelfunctie die Van Veldhoven bekleedt, is voor hem niet te doen. "Ik kan het mijn vrouw bijna niet meer uitleggen. Maar ik doe het omdat ik weet welke problemen we hebben", zegt hij in De Limburger. "Ik ben van 's ochtends tot 's avonds problemen aan het oplossen, dat gaat ten koste van andere dingen. Je loopt met momenten op je tandvlees. Als je thuiskomt, ben je helemaal leeg. Dat als je zoon of dochter belt, je daar eigenlijk niet goed meer op kunt reageren. Maar mijn omgeving weet hoe ik ben. Die past zich aan, ze laten me mijn ding doen. Al kun je dat niet eeuwig volhouden."

Van Veldhoven krijgt spoedig te maken met een nieuwe eigenaar. Wie dat is, kan hij niet zeggen. "Maar ik kan wel zeggen dat het noodzakelijk is. Omdat de uitgaven veel te groot zijn ten opzichte van de inkomsten. Je moet dus met mensen werken die willen investeren om Roda weer op te bouwen. Maar wel met de doelstelling dat de club zo veel mogelijk in eigen hand heeft. Die weg moeten we nu gaan inslaan."

Wellicht dat de komst van een nieuwe eigenaar gevolgen heeft voor Van Veldhoven, omdat de nieuwe clubbaas kiest voor zijn eigen mensen. "Dat kan. Als dat het beste voor de club is, dan is dat zo. Wanneer Roda dat als een goed scenario ziet met voldoende toekomstperspectief, dan moeten ze dat meteen doen. Ik schik me altijd. Het moet in een richting gaan die bij elkaar blijft passen. Dat zal moeten blijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen