'Martens in belangstelling Lyon, Fransen willen ver gaan'

17 mei 2019, 11:33   Bijgewerkt: 17 mei 2019, 14:58

Olympique Lyon richt zijn pijlen op Lieke Martens. De Franse grootmacht in het vrouwenvoetbal is bereid ver te gaan voor de Oranje-international, meldt L'Équipe. FC Barcelona wil op zijn beurt alles doen Martens te behouden. De belangstelling is saillant, omdat beide ploegen morgen (zaterdag) in de finale van de Champions League tegen elkaar spelen. Bij Lyon staat Shanice van de Sanden al onder contract.

Volgens de Franse sportkrant toonde Lyon in januari al belangstelling voor Martens, die nog voor één seizoen vastligt bij Barça. De onderhandelingen liggen stil, omdat de Catalanen hun aanvalster niet willen laten gaan. Het contract van Martens bevat een clausule van drie miljoen euro - het maximaal toegestane bedrag in het Spaanse vrouwen voetbal - en dat wil Lyon niet betalen.

Een extra troef van Lyon, vijfvoudig winnaar van de Champions League, is het salaris. Het budget van zeven miljoen euro per jaar is het grootste in het Europese vrouwenvoetbal. Martens zou bij Barcelona zo'n 15.000 á 20.000 euro per maand vangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen