Garcia-Garcia weet dat hij bij FC Twente onder vergrootglas komt

17 mei 2019, 11:07

Als jongste trainer in de Eredivisie moet Gonzalo Garcia-Garcia FC Twente volgend seizoen behoeden voor degradatie. De 35-jarige weet dat hij onder een vergrootglas komt te liggen. "Ik snap dat de mensen me jong vinden en onervaren. En dat ze vinden dat het snel gaat", zegt de opvolger van Marino Pusic.

Garcia-Garcia beëindigde nog maar twee jaar geleden zijn eigen spelercarrière. Daarna ging de technicus aan de slag als assistent-trainer van Esbjerg en FC Twente. Over een maand staat hij als hoofdtrainer voor de groep van Twente.

"Ik kreeg de vraag voorgelegd van de club, heb er goed over nagedacht en ik voel dat ik er klaar voor ben", geeft hij aan in de Tubantia. "Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde."

Ted van Leeuwen, de technisch directeur in Enschede, ziet het helemaal in Garcia-Garcia zitten. De twee kennen elkaar al zestien jaar. "Onervaren? Mentaal is hij al jaren trainer. "Ik heb er eerlijk gezegd helemaal niet bij stil gestaan dat de club nu weer een assistent doorschuift. Zo kijk ik en denk ik niet. Gonzalo heeft een duidelijke voetbalvisie, die past bij deze club. Hij heeft een plan, weet waar hij naar toe wil en wijkt daar niet vanaf."

Als voetballer kwam Garcia-Garcia in Nederland uit voor AGOVV, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen