Ajax heeft de transfer van Martinez praktisch rond

Ajax heeft de transfer van Martinez praktisch rond

17 mei 2019 – Niets staat de transfer van Lisandro Martinez (rechts op foto) naar Ajax in de weg. De deal met Defensa y Justicia is zo goed als afgerond. Ajax betaalt zeven miljoen euro voor de linksback, die op lange termijn dient als opvolger van Nicolas Tagliafico.

"Ajax heeft afgelopen maandag de vraagprijs voor Martinez geaccepteerd", zegt Defensa-voorzitter Diego Lemme tegen het Argentijnse Telám. "Dus de transfer is praktisch afgerond. Het gaat om zeven miljoen euro voor honderd procent van de transferrechten. Er ligt nog een aantal formaliteiten, zoals de bijbehorende documentatie en het contract van de speler."

De kersvers landskampioen van Nederland ziet in de 21-jarige Martinez de toekomstige linksback. Hij krijgt een seizoen de tijd te rijpen in de schaduw van landgenoot Tagliafico, die nog een jaar blijft bij Ajax. In dat kader houdt ook een mogelijk vertrek van Daley Sinkgraven verband. Bayern Leverkusen heeft zich gemeld voor de Drent, die nog een contract voor één jaar heeft.

Martinez wordt de vierde aanwinst voor het volgende seizoen. Ajax strikte eerder al Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen).

gerelateerd