Van Praag: "Sommige clubs raden af om uit de kast te komen"

17 mei 2019, 09:26

Volgens KNVB-voorzitter Michael van Praag ontraden clubs voetballers uit de kast te komen. Dat zegt de preses in een interview met de Gaykrant. Wel heeft Van Praag het idee dat het thema nu bespreekbaar is bij alle betaald voetbalclubs in Nederland.

"We hebben 34 betaald voetbalclubs, maar wat zeggen die? Als we een homoseksuele voetballer in het eerste elftal zouden hebben en hij uit de kast zou komen, wordt hij meteen door het publiek uitgescholden. Dat is slecht voor zijn carrière en dan is het hele stadion tegen hem. Want een stadionpubliek is soms wreed. Zeer wreed", zegt Van Praag. "Dus wij – zeggen sommige clubs dan – raden hem af uit de kast te komen."

ADO Den Haag staat bekend als een club die het onderwerp serieus aanpakt. "Ik vind niet dat ik in een interview clubs moet noemen. Want dan krijg je meteen andere clubs die zeggen dat ze ook veel doen. Dat is niet eerlijk. We zijn zover dat er een sfeer heerst dat de homoseksuele medemens zich veilig begint te voelen en indien nodig een luisterend oor vindt binnen zijn club", aldus Van Praag. "Dat vind ik ten opzichte van vijf jaar geleden een enorme winst. Ik ben echt enthousiast."

Van Praag zou zelf uit de kast komen, als hij homo was geweest. "Ik ben het type dat er tegenin gaat hoor. Ik zou dat niet laten gebeuren. Ik zou wel als homoseksuele voetballer in die wereld kunnen rondlopen, maar dat is misschien ook mijn karakter. Binnen de club zou ik op zoek gaan naar iemand met wie ik eens hierover zou kunnen praten. En dan zou ik het daarna publiekelijk willen maken. Zeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen