De Jong gedeeld topscorer: "In het veld ben ik slimmer geworden"

17 mei 2019, 08:01

Door de gedeelde topscorerstitel kreeg het jaar van Luuk de Jong een klein gouden randje. Dat bezorgt de spits van PSV gemengde gevoelens. "Uiteindelijk is een kampioenschap veel belangrijker, maar individueel is het een fantastisch seizoen geweest", aldus de 28-jarige captain van de Eindhovenaren, die net als Ajacied Dusan Tadic 28 doelpunten maakte.

"Het is dit seizoen wel gebleken dat ik goed in mijn vel zit", zegt De Jong in De Telegraaf. "Ik heb het gevoel dat ik dit jaar heel erg gegroeid ben. Voetbaltechnisch, maar ook als persoon. Van de nieuwe technische staf heb ik veel geleerd. Ik merk dat ik in het veld slimmer ben geworden."

De Jong en PSV bleken afgelopen seizoen andermaal een goede match. Beide partijen zijn nog voor twee seizoenen aan elkaar verbonden. "Daar heb ik al weleens over nagedacht. Stel dat er een heel mooie club komt, die meerdere spitsen nodig heeft, dan zou dat zeker interessant kunnen zijn. Maar voor de duidelijkheid: in Eindhoven blijven is ook een serieuze optie. Ik heb een doorlopend contract en het heel goed naar mijn zin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen