De Graafschap kan goals El Jebli goed gebruiken

19 mei 2019, 09:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 14:54

Drie seizoenen geleden maakte Youssef El Jebli in zijn debuutjaar bij De Graafschap welgeteld één doelpunt in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder speelde vervolgens twee seizoenen in de Eerste Divisie en laat dit jaar zien dat dat een prima kweekvijver voor hem is geweest. Afgelopen woensdagavond maakte El Jebli tegen Ajax zijn tiende doelpunt van het seizoen. Die goals kan De Graafschap ook in de komende play-offs meer dan goed gebruiken.

"In het begin ging het wel lekker, maar daarna zat ik een paar keer op de bank. Vervolgens speelde ik bijna alles, dus uiteindelijk is het een positief seizoen voor mij", blikt El Jebli in gesprek met FCUpdate.nl terug op het afgelopen voetbalseizoen. "Drie jaar geleden kwam ik van de amateurs (El Jebli werd door De Graafschap opgepikt bij Lienden, red.) en was het wel wennen. Ik ging van twee keer naar zes keer trainen. Vorig jaar had ik ook een lekker seizoen in de Eerste Divisie, nu gaat het ook wel lekker."

El Jebli ziet dan ook vol vertrouwen uit naar de naderende play-offs, die voor De Graafschap starten met een tweeluik met SC Cambuur. "Zij waren natuurlijk veel te goed voor ons, maar we zijn met een goed gevoel het veld af gegaan", aldus de clubtopscorer ovet het duel met de landskampioen. "Hopelijk gaat dat zich uitbetalen tegen Cambuur. We gaan er vol in en weten dat we niemand moeten onderschatten. Hopelijk spelen we in de nacompetitie goede wedstrijden en blijven we erin. Vanuit daar zien we wel weer verder. Ik heb hierna nog een jaar hier."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen