De Jong krijgt weer prijs en is beste speler van het seizoen

16 mei 2019, 17:48

Woensdag pakte Frenkie de Jong al de Johan Cruijff Prijs, een bokaal voor het grootste talent van het afgelopen seizoen die jaarlijks wordt uitgereikt. De middenvelder van Ajax heeft donderdag nog een individuele prijs op zijn naam geschreven. De 22-jarige spelmaker is door de Eredivisie namelijk verkozen tot Speler van het Seizoen 2018/2019.

De middenvelder was de beste speler van het seizoen, stelt de Eredivisie. PSV-verdediger Angeliño is verkozen tot Talent van het Seizoen. Frenkie de Jong kreeg de prijs donderdag tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein. De Eredivisie baseert zijn keuze onder meer op statistieken van databureau Opta Sports. Driekwart van zijn dribbels waren succesvol en daarnaast had De Jong een passnauwkeurigheid van ruim 91 procent.

De talentenprijs is dus een prooi geworden voor PSV-zomeraanwinst Angeliño. De Spaanse linksback was het hele seizoen een betrouwbare kracht en won in totaal 189 duels. Door zijn aanvallende kwaliteiten en impulsen wist hij bovendien 68 kansen te creëren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen