FC Twente bombardeert Garcia-Garcia (35) tot hoofdtrainer

16 mei 2019, 16:51

FC Twente heeft de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer afgerond en hoefde niet ver te zoeken. De Tukkers, die afscheid namen van Marino Pusic, zijn uitgekomen bij Gonzalo Garcia-Garcia. De oud-middenvelder fungeerde het afgelopen seizoen al als assistent-coach en gaat nu als hoofdtrainer aan de slag.

De in Uruguay geboren coach speelde tijdens zijn actieve carrière onder meer voor sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo. Al snel werd duidelijk dat hij zich op zijn trainersloopbaan wilde richten en vorig seizoen werkte hij als assistent van Pusic. Met Twente pakte hij de titel en verzekerde hij zich dus van promotie naar de Eredivisie.

Bij Twente heeft hij donderdag voor een jaar getekend. "Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen", zegt Garcia-Garcia op de clubwebsite. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnen uit kunnen ervaren. Het is een club met veel dynamiek, kijk alleen al naar de supporters."

De voormalig middenvelder is pas 35 jaar, wat uiteraard zeer jong is voor een hoofdcoach. "Ik ben nog jong en natuurlijk zullen er twijfels zijn. Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde." Garcia-Garcia begint op 13 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen