Spoorboekje: Oranje-vrouwen onder 17 spelen EK-finale

17 mei 2019, 07:00   Bijgewerkt: 16 mei 2019, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 maart.

Wedstrijden

Nederland O17 (V) - Duitsland O17 (V) (13.00 uur)

De Nederlandse voetbalvrouwen onder 17 jaar staan voor het eerst in de finale van het EK. Na de stunt met regerend Europees én wereldkampioen Spanje treedt het team van bondscoach Robert de Pauw in de eindstrijd aan tegen de Duitse leeftijdsgenoten. Met Nikita Tromp heeft Oranje ook nog een gegadigde voor de topscorerstitel.

Brøndby - Midtjylland (17.00 uur)

De Deense landstitel ging naar FC Kopenhagen, maar de beker gaat naar Brøndby IF of FC Midtjylland. In de finale zullen ongetwijfeld enkele ex-Eredivisionisten in actie komen, zoals Hjörtur Hermannsson (PSV), Simon Tibbling (FC Groningen), Jakob Poulsen (sc Heerenveen) en Tim Sparv (FC Groningen). Brøndby won vorig seizoen het bekertoernooi en wil de titel dolgraag prolongeren.

Voetbal op tv

20.00 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen