De Waard en Spee strijden om voorzitterschap KNVB

16 mei 2019, 14:41

Pieter de Waard of Just Spee wordt de nieuwe voorzitter van de KNVB. Op maandag 27 mei kunnen de zestig bondsafgevaardigden tijdens de bondsvergadering kiezen tussen de twee kandidaten. Spee werd onlangs door het bondsbestuur als kandidaat-voorzitter voorgedragen.

De Waard was één van de zeventig kandidaten om Michael van Praag op te volgen. Het bondsbestuur koos ervoor om Spee naar voren te schuiven, maar via een andere weg is de Telstar-preses alsnog in de 'finale' van de benoemingsprocedure terechtgekomen. De excentrieke voorzitter van Telstar heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap door van tevoren (minimaal) tien van de zestig stemmen te verzamelen.

Spee is als lid van de RvC van de Eredivisie Media & Marketing betrokken geweest bij de exploitatie van commerciële rechten van de Eredivisie-clubs. Hij is CEO van Endemol en Stage Entertainment geweest en heeft hij meerdere bestuurlijke functies bekleed. Hij voetbalde vroeger bij de Koninklijke HFC, waar hij penningmeester was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen