Scherpen krijgt publiekswissel in Emmen: "Ik had echt kippenvel"

Scherpen krijgt publiekswissel in Emmen: "Ik had echt kippenvel"

16 mei 2019 – Kjell Scherpen heeft woensdagavond een indrukwekkend afscheid gekregen bij FC Emmen. De negentienjarige doelman, die zijn loopbaan vervolgt bij Ajax, kreeg tegen FC Groningen (1-0) een kwartier voor tijd een publiekswissel. Na de wedstrijd ging hij zelfs op de schouders bij supporters die het veld op waren gekomen.

"Ik had echt kippenvel en stapte met een supertrots gevoel van het veld", reageert Scherpen tegenover RTV Drenthe. Door de winst op Groningen kreeg het topseizoen van Emmen een passend einde. "Mooier kan misschien niet. Het was een geweldig seizoen, waarin heel veel is gebeurd, die we op een passende manier afsluiten. Dat is prachtig voor alle mensen binnen de club, maar ook in Emmen en de hele regio."

Scherpen heeft een bewogen jaar achter de rug. In februari overleed zijn broer en vanwege zijn Ajax-transfer stond hij vaak in het middelpunt van de belangstelling. "We weten allemaal wat er is gebeurd. Iedereen gunt Kjell zo'n fantastisch afscheid. Ik hoop echt dat hij ervan heeft genoten", aldus Anco Jansen in het Dagblad van het Noorden.

gerelateerd