Blind en Schöne genieten van 34ste Ajax-titel: "Bijzonder"

Blind en Schöne genieten van 34ste Ajax-titel: "Bijzonder"

16 mei 2019 – De ontlading en blijdschap waren enorm groot bij alle Ajax-spelers woensdagavond, ondanks dat ze eigenlijk al wisten dat ze kampioen werden voordat ze op bezoek gingen bij De Graafschap. Daar deed de ploeg van Erik ten Hag haar sportieve plicht en daarna kon de champagne dan ook officieel worden ontkurkt. Voor Lasse Schöne was het een 'hele bijzondere' landstitel.Dat vertelde de Deen in de mixed zone direct na het duel in Doetinchem. "De eerste titel is bijzonder, maar dit is ook echt een hele mooie", zei hij op de vraag of dit zijn mooiste titel was bij Ajax. Het was zijn derde kampioenschap bij Ajax, maar wel een waar hij lang op moest wachten. Hij was bij de ploeg die de titel verspeelde in Doetinchem, bij de ploeg die Europa veroverde in de Europa League en had dit seizoen ook aandeel in het succes in de Champions League. Maar eremetaal, daar gaat het uiteindelijk om, besefte hij.

"Nu kun je écht terugkijken met een goed trots gevoel", glunderde de middenvelder, die verantwoordelijk was voor het eerste doelpunt van de avond. "Zondag hadden we natuurlijk al een voorproefje gehad, maar nu is het echt. Ik vond het moeilijk om te iets vieren als je nog niets hebt. Maar dit gevoel is heerlijk. En de 34ste titel is natuurlijk bijzonder, leuk. Dat wordt eerst een mooi feestje met vrienden en familie."

Museumplein
Ook keek hij uit naar het feest dat donderdag gevierd wordt met de fans. De vorige titels werden voor Schöne allemaal nabij de Johan Cruijff ArenA gevierd, ditmaal is het Museumplein de locatie van het feestje. "Laten we hopen dat het allemaal rustig verloopt. Ik heb er heel veel zin in, want ik heb het nog nooit eerder meegemaakt daar", zei Schöne.

Daley Blind sprak direct na zijn komst al over het vieren van de titel op het Museumplein en over hoe bijzonder dat is. "Toen kreeg ik daarop nog kritiek", herinnerde Blind, voor wie het de vijfde titel is met Ajax. "Dit is er een van het collectief. Het team is fantastisch samen. Jonge spelers, oude spelers. Buitenlandse jongens, Nederlandse jongens. Het is écht een mix."

Volgens de centrale verdediger was de grootse kracht van de Amsterdammers misschien nog wel het omgaan met kritiek. "We hebben altijd gestreden. Ook als het minder ging, dan stonden we er. De vijfde titel met Ajax, fantastisch. Nu weet je weer waar je het hele seizoen voor strijdt", aldus Blind, die verwacht dat het een mooi feestje wordt. Lachend: "David Neres kan wel een dansje doen en ook met Hakim kun je altijd gekkigheid verwachten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020