Titel voelt 'extra speciaal' voor De Jong vanwege Nouri

Titel voelt 'extra speciaal' voor De Jong vanwege Nouri

15 mei 2019 – Zoals veel Ajacieden draagt Frenkie de Jong het kampioenschap op aan Abdelhak Nouri. De 22-jarige middenvelder van Ajax vertelt in de mixed zone na de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap dat het winnen van de 34ste landstitel 'extra speciaal' is vanwege het rugnummer dat Nouri droeg. "Zeker voor jongens die met hem gespeeld hebben", aldus de Ajacied.Na de 4-1 zege op FC Utrecht was Ajax al officieus kampioen, maar na de 1-4 overwinning in Doetinchem mogen de Ajacieden écht feestvieren. "Voor je gevoel was je al een beetje kampioen, maar niet helemaal. Dat is toch gek. We wilden de wedstrijd graag winnen en het seizoen goed afsluiten. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan", vertelt De Jong.

Tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax - De Jong vertrekt komende zomer naar FC Barcelona - was de middenvelder een aantal keer dicht bij een doelpunt. Halverwege de tweede helft was de Oranje-international op weg naar het doel van De Graafschap, maar werd hij in het strafschopgebied gevloerd. "Dusan (Tadic, red.) kon nog topscorer worden, dus hij mocht de penalty nemen. Het zou leuk zijn als ik had gescoord, maar ik was er niet overdreven naar op zoek."

De Jong wordt donderdag samen met de andere Ajacieden gehuldigd en krijgt dan een aantal welverdiende weken rust. Tijdens de vakantieperiode zal hij met het oog op de voorbereiding in Barcelona niet losgaan. "Ik hou zeker in mijn achterhoofd dat ik fit moet zijn. Ik ben sowieso niet zo'n feestbeest", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 juli 2019

  2. dinsdag 23 juli 2019