Buijs met Groningen play-offs in: "Er is werk aan de winkel"

15 mei 2019, 22:54

FC Groningen verzekerde zich woensdag van een plaats in de play-offs om een Europees ticket, maar dat ging niet op de manier die vooraf was bedacht. Het team van Danny Buijs verloor namelijk met 1-0 van FC Emmen, maar profiteerde van de 6-2 zeperd van Willem II bij ADO Den Haag.

Lange tijd bivakkeerde Groningen rond de degradatiezone, maar na de winterstop kantelde het beeld en werden er veel punten gepakt. "Na 34 duels sta je waar je hoort te staan. Dat is in ons geval achtste en dat dankzij een geweldige serie na de winterstop. Met een goede organisatie en sterk verdedigen hebben we de minste tegengoals van alle ploegen gekregen. Geweldig", zegt Buijs tegen RTV Noord.

De trainer vindt echter dat er richting de play-offs nog voldoende verbeterpunten zijn. "Je wilt het het liefst op eigen kracht doen, dan mag je het niet zo door je handen laten glippen. De jongens moeten in de spiegel gaan kijken want aan de bal is het gewoon niet goed genoeg. Niet eens voor het linkerrijtje. Werk aan de winkel dus, ook voor mezelf want ik heb ze blijkbaar niet goed genoeg aan het voetballen gekregen", zegt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen