Lampard verslaat Bielsa in strijd om Premier League-ticket

Lampard verslaat Bielsa in strijd om Premier League-ticket

15 mei 2019 – Marcelo Bielsa is er niet in geslaagd om te promoveren met Leeds United naar de Premier League. Ondanks de 0-1 overwinning van eerder deze week op Derby County werd de ploeg woensdagavond uitgeschakeld door een 2-4 nederlaag in de halve finale van de play-offs. Oud-Vitessenaar Mason Mount had met een treffer een belangrijke bijdrage.De middenvelder schoot namelijk de 1-2 op de borden, nadat Stuart Dallas de score had geopend tegen de Nederlandse doelman Kelle Roos. Geen vuiltje aan de lucht totdat Jack Marriott vlak voor rust profiteerde van een foutje achterin bij Leeds en Mount dus direct na de thee de 1-2 op zich nam. Niet veel later werd het ook nog 1-3.

Maar omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen in deze serie, hoefde Leeds nog slechts één goal te maken voor verlenging. Dat lukte middels Dallas - op aangeven van voormalig PEC Zwolle-middenvelder Mateusz Klich - maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Marriott maakte zijn tweede van de avond en die voorsprong van twee treffers bleef - ondanks een rode kaart voor Scott Malone - op de borden staan.

Zodoende ziet Leeds United de hoop op de Premier League vervagen en mogen Mount, manager Frank Lampard, doelman Roos en Florian Jozefzoon (hij bleef negentig minuten op de bank) nog altijd hopen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019