Vitesse stelt vijfde plaats veilig met zege bij VVV

Vitesse stelt vijfde plaats veilig met zege bij VVV

15 mei 2019 – Vitesse heeft haar vijfde plaats in de Eredivisie met succes verdedigd. De Arnhemse club besloot het seizoen woensdag met een 1-3 overwinning op bezoek bij VVV-Venlo.In aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo was Vitesse al verzekerd van deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket, al was het nog niet zeker op welke positie het zou eindigen. Een zege bij VVV was in principe voldoende voor Vitesse om de vijfde plek te behouden. FC Utrecht had dan weliswaar in punten nog langszij kunnen komen, maar de club uit de Domstad had een beduidend minder goed doelsaldo dan de Gelderse equipe.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in De Koel, desondanks zocht Vitesse de kleedkamer halverwege op met een 0-2 voorsprong. Vyacheslav Karavaev bracht Vitesse in de 23ste minuut aan de leiding op aangeven van Martin Ødegaard. Laatstgenoemde maakte er zes minuten voor de pauze zelf 0-2 van met een afstandsschot. VVV-keeper Lars Unnerstall was vijf minuten voor de openingstreffer uitgevallen met een knieblessure, toen hij een tegengoal van Vitesse moest voorkomen na een te korte terugspeelbal van Jay Roy Grot. Delano van Crooij was de vervanger van de onfortuinlijke Duitser.

Ook in het eerste deel van de tweede helft was het duel vrij tam. Toch kwam VVV in de 68ste minuut door toedoen van Peter van Ooijen terug in de partij, na voorbereidend werk van Damian van Bruggen. Een punt zat er echter niet in voor VVV, dat al verzekerd was van handhaving. In de 83ste minuut kwam Vitesse via Matus Bero zelfs nog op 1-3.

Het betekent dat Vitesse de reguliere competitie afsluit als nummer vijf en dat het nummer acht FC Groningen treft in de eerste ronde van de play-offs om een Europees ticket.

Man of the Match: Martin Ødegaard (7)

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019