Excelsior met goed gevoel play-offs in, NAC - PEC Zwolle gelijk

Excelsior met goed gevoel play-offs in, NAC - PEC Zwolle gelijk

15 mei 2019 – Excelsior heeft woensdagavond de spectaculaire 4-5 zege op Heracles Almelo een goed vervolg gegeven door met 4-2 te winnen van AZ. Zodoende gaan de Kralingers met een goed gevoel de play-offs in. Het al gedegradeerde NAC Breda speelde in zijn voorlopige laatste wedstrijd in de Eredivisie bloedeloos gelijk tegen PEC Zwolle (0-0).Excelsior - AZ 4-2
Op Woudestein stond er voor beide ploegen stond weinig meer op het spel. Excelsior wist dat het de nacompetitie in zou gaan, maar kon nog wel zakken van plek zestien naar plek zeventien als De Graafschap zou winnen van Ajax. Derhalve namen de Kralingers het zekere voor het onzekere, toen Jeffry Fortes na ruim twintig minuten de score opende. Die treffer werd echter al snel ongedaan gemaakt door Teun Koopmeiners, die de score gelijk trok. Excelsior liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef op zoek naar een voorsprong. Die kwam er met hulp van een eigen goal van Ricardo van Rhijn, waarna Luigi Bruins vanaf elf meter aan alle illusies een einde maakte. Eliaas Omarsson, afgelopen weekend ook al uitblinkend, maakte het nog mooier voor Excelsior. Bjørn Johnsen maakte de uitslag voor AZ vervolgens nog iets draaglijker.

Excelsior weet na speelronde 34 dat het zich kan gaan opmaken voor een play-off clash met RKC Waalwijk. Na de spectaculaire zege bij Heracles en een uitstekend resultaat tegen AZ lijkt de ploeg uit Rotterdam-West daar klaar voor.

Man of the Match: Elias Omarsson (7)

NAC - PEC Zwolle 0-0
Voor NAC en PEC heeft het seizoen net een wedstrijd te lang geduurd. NAC wist bij het ingaan van de laatste speelronde al dat het voorlopig haar laatste duel op het hoogste niveau zou zijn. De Bredanaars waren afgelopen weekend al gedegradeerd, maar wilden de Eredivisie met opgeheven hoofd verlaten. Daarvoor lagen kansen, want PEC Zwolle speelde net als NAC nergens meer voor. Beide ploegen leken al afscheid te hebben genomen van jaargang 2018/2019, want de wedstrijd voltrok zich zonder noemenswaardige hoogtepunten (0-0).

Man of the Match: Greg Leigh (6.5)

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019