Feyenoord sluit af met ruime zege op tiental Fortuna

Feyenoord sluit af met ruime zege op tiental Fortuna

15 mei 2019 – Feyenoord heeft woensdagavond een 1-4 overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Nicolai Jørgensen was de matchwinner aan Rotterdamse zijde met twee doelpunten, terwijl Orkun Kökçü goed was voor een goal en twee assists. Fortuna sloot de wedstrijd af met tien man, nadat Kai Heerings met zijn arm een tegendoelpunt voorkwam. Voor beide ploegen stond weinig meer op het spel, aangezien Feyenoord al zeker was van de derde plek en Fortuna Sittard zich reeds veilig had gespeeld.Voor Feyenoord betekende de wedstrijd van vanavond een einde van een seizoen met ups en downs. De Rotterdammers presteerden wisselvallig in de competitie en werden in Europa al vroeg uitgeschakeld. Desondanks kan de derde plek gezien worden als het hoogst haalbare resultaat, gezien de superioriteit en het geringe puntverlies dit jaar van PSV en Ajax.

Feyenoord, waar Giovanni van Bronckhorst voor de laatste maal op de bank zat, en dat aantrad zonder de gestopte Robin van Persie, begon sterk aan het duel. Al na minuut zeven stond de 0-1 op het scorebord. Opkomend talent Orkun Kökçü mikte binnen met een schuiver. Hierbij werd de bal van richting veranderd door Calvin Mac-Intosch, waardoor doelman Alexei Co?elev kansloos was in de korte hoek.

Fortuna herstelde zich knap van de vroege tegenvaller en creëerde de nodige kansen via met name aanvaller Lisandro Semedo. De Portugees vond tweemaal Kenneth Vermeer op zijn pad en zag eenmaal een inzet van dichtbij van de lijn gehaald worden door Feyenoords linkervleugelverdediger Tyrell Malacia.

Vlak voor rust was het dan toch raak voor de Limburgers. Middenvelder Jorrit Smeets controleerde een afgevallen hoekschop en schoot zonder dat de bal de grond raakt, raak in de verre hoek. Vermeer kon niet anders dan toekijken hoe Smeets met zijn genadeloze volley doel trof.

In de tweede helft stelde Feyenoord orde op zaken. Daarbij werd het geholpen door Fortuna, in de persoon van Kai Heerings. De verdediger blokkeerde een ogenschijnlijke treffer van Steven Berghuis met de hand en moest eraf met een rode kaart. Berghuis miste de opvolgende penalty met een mislukte panenka, maar Nicolai Jørgensen schoot in dezelfde minuut toch nog raak voor Feyenoord.De spits tikte op aangeven van Orkun Kökçü binnen: 1-2.

Feyenoord kwam met een man meer op het veld steeds beter aan voetballen toe, waardoor Jørgensen al snel zijn tweede en Feyenoords derde treffer wist te maken met het hoofd. Het feest voor de Rotterdammers was compleet, toen Orkun Kökçü met zijn tweede assist een voorzet afleverde op Steven Berghuis, die de bal in de slotminuten beheerst binnen krulde met links.

Opstellingen en beoordelingen*
Feyenoord: Kenneth Vermeer 5.5, Bart Nieuwkoop 5.5 ('84. Lutsharel Geertruida -) , Eric Botteghin 4, Sven van Beek 5, Tyrell Malacia 6, Jens Toornstra 6, Jordy Clasie 5 ('45. Tonny Vilhena 5.5), Orkun Kökçü 7.5, Dylan Vente 5 ('80 Wouter Burger -), Nicolai Jørgensen 7, Steven Berghuis 6.5.

Fortuna Sittard: Alexei Co?elev 5.5, Anthony Syhre 5.5, Calvin Mac-Intosch 4.5, Kai Heerings 3.5, Michael Gonçalves Pinto 5.5, Andrija Bali? 5.5 ('57. Lars Hutten 5.5), Jorrit Smeets 6.5, Jose Rodriguez 5, Mark Diemers 5, Andrija Novakovich 6 ('74. Ahmed El Messaoudi -), Lisandro Semedo 6 ('80. Finn Stokkers).

Man of the Match: Orkun Kökçü 7.5 
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019