TOP Oss
0 – 0
Sparta

Spoorboekje: huldiging Ajax, Belgische titelstrijd en titelverhalen

Spoorboekje: huldiging Ajax, Belgische titelstrijd en titelverhalen

16 mei 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 16 maart.
Nieuws

Huldiging Museumplein
Na het feest in Doetinchem is het ook vandaag nog raadzaam voor alle PSV-fans om ramen en deuren gesloten te houden, want het feest in Amsterdam gaat rustig verder. Ditmaal in de hoofdstad zelf: op het Museumplaats vindt de huldiging plaats en daarvoor werden zelfs schoolexamen (!) verplaatst. Vanaf 07.00 is het plein in Amsterdam niet meer toegankelijk en vanaf 16.00 begint het evenement. 

Specials

Kampioenschap Ajax
Hoe de 34ste landstitel van Ajax een aantal cirkels rond maakte
Ajax is landskampioen van het seizoen 2018/2019. Eenvoudig ging het niet altijd na een lange strijd met PSV, maar uiteindelijk was het zeker wél overtuigend. Met de eerste titel sinds vijf seizoenen is de cirkel in Amsterdam rond, sterker nog zijn er meerdere cirkels rond. Het werd met een 1-4 zege een bijzondere avond in Doetinchem voor de Amsterdammers, die zich voor het eerst sinds 2014 weer de beste van Nederland mogen noemen. 

Blind en Schöne genieten van 34ste Ajax-titel: "Bijzonder" 
De ontlading en blijdschap waren enorm groot bij alle Ajax-spelers woensdagavond, ondanks dat ze eigenlijk al wisten dat ze kampioen werden voordat ze op bezoek gingen bij De Graafschap. Daar deed de ploeg van Erik ten Hag haar sportieve plicht en daarna kon de champagne dan ook officieeel worden ontkurkt. Voor Lasse Schöne was het een 'hele bijzondere' landstitel. Verder komt FCUpdate.nl uiteraard met meer reacties uit Doetinchem. 

Wedstrijden

Anderlecht - Genk (20.30 uur)
De Belgische titelstrijd is weer spannend: door de knappe overwinning van Club Brugge op bezoek bij Genk, mag die ploeg in de komende twee duels niet te veel meer laten liggen. Iedereen is er zeker van dat Ruud Vormer en consorten - die in uitstekende vorm verkeren - in de laatste twee rondes wel winnen van Standard Luik en Antwerp. Dus ligt de druk op koploper Genk, dat drie punten voor staat. 

Nederland O17 - Spanje O17 (17.30 uur)
Oranje Onder-17 moet nog één horde nemen om voor het tweede jaar op rij in de EK-finale te staan. In Spanje treft het team van bondscoach Peter van der Veen een geduchte tegenstander, al eindigden de Spanjaarden - evenals Oranje - niet op de eerste plaats in de groepsfase. Overleven de Nederlandse talenten de halve finale, dan krijgen zij zondag de kans om de Europese titel te prolongeren.

Voetbal op tv

11.45 uur: Whitecaps - Atlanta, FOX Sports 1, samenvatting van het nachtduel in de MLS van Frank de Boer
19.10 uur: FOX Sports vandaag, FOX Sports 1, overzicht van de voetbaldag
20.30 uur: Anderlecht - Genk, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 mei 2019

  2. zaterdag 18 mei 2019