Pedersen moet stoppen: "Het is shit, maar de dokter zegt nee"

Pedersen moet stoppen: "Het is shit, maar de dokter zegt nee"

15 mei 2019 – Nicklas Pedersen heeft op 31-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn voetbalcarrière moeten zetten. De schade aan zijn knie bleek te ernstig om zijn loopbaan te kunnen voortzetten. "Het is shit, maar de dokter zegt nee", treurt de Deense spits van FC Emmen.In februari liep Pedersen tijdens een training een ernstige knieblessure op. Al snel werd duidelijk dat de Deen maanden uit de roulatie zou zijn, maar dinsdag bleek dat het allemaal nog een stuk ernstiger was dan verwacht. "De knie is te beschadigd om door te gaan. Natuurlijk ben ik verdrietig, gefrustreerd en boos. Noem maar op. Maar ik prijs me ook gelukkig dat het niet 10 jaar eerder is gebeurd. Ik ben dertien jaar prof geweest. Dat is niet iedereen gegeven", zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Pedersen was aan het begin van de tweede seizoenshelft nog de held van Emmen. Tegen FC Groningen bezorgde hij zijn ploeg de volle buit door twee keer te scoren (1-2) en tegen PSV scoorde hij in de slotfase eveneens tweemaal (2-2). Vervolgens ging het op de training mis voor de aanvaller. "Het was niet eens een duel. Ik stapte op de voet van Nick Bakker. Pure pech. Ik wist door het geluid en de pijn meteen dat het mis was. En ik heb dezelfde knieblessure al eens eerder gehad, in 2014 bij AA Gent. De knie is nu zover naar binnen geklapt, dat mijn boven- en onderbeen op elkaar zijn gebotst."

Woensdagavond neemt Pedersen op De Oude Meerdijk afscheid van FC Emmen. "De club verdient nog een jaar Eredivisie. We speelden elke thuiswedstrijd voor een uitverkocht huis. En de jongens verdienen het net zo goed. Ik zei aan het begin van het seizoen al dat ik er zeker van was dat we erin zouden blijven. We waren gewoon beter dan die andere drie clubs en de ploeg heeft het fantastisch afgemaakt. Hoewel ik zelf uiteindelijk niet veel gespeeld heb, voelt het door die goals tegen FC Groningen en PSV toch alsof ik ook een bijdrage heb geleverd. En dat gevoel lijkt gelukkig wederzijds te zijn."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020