Van de Beek verlangde naar 34ste titel: "Deze is voor Appie"

Van de Beek verlangde naar 34ste titel: "Deze is voor Appie"

15 mei 2019 – Als Ajax woensdagavond op De Vijverberg officieel landskampioen wordt, lost Donny van de Beek zijn belofte aan Abdelhak Nouri in. De Amsterdammers winnen dan voor de 34ste keer de landstitel. "Deze is voor Appie", verwijzend naar het rugnummer (34) van Nouri, die door ernstige en blijvende hersenschade nooit meer kan voetballen.In een uitgebreid interview met De Telegraaf vertelt Van de Beek over de emotionele lading die het aanstaande kampioenschap met zich meebrengt. Uiteraard is de Ajacied blij met de titel. "Maar ik denk toch elke keer weer: 'wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.' Dat laat me niet los", aldus de Ajax-middenvelder, die terugblikt op hun gezamenlijke debuut in de A-selectie. "Appie was zó slim, hè? Hij kwam net bij het eerste en we zaten naast elkaar in de kleedkamer op De Toekomst. 'Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen', zei hij. Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie. Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd."

Van de Beek zegt nog altijd vaak de familie van Nouri te bezoeken. "En straks in de vakantie misschien weer naar Appie zelf. Uit zelfbescherming ben ik al een tijdje niet bij hem geweest, want als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. Het liefst zou ik elke dag bij hem zijn, want ik mis hem erg. Maar ik weet zeker dat ik dan niet zo zou kunnen functioneren als nu. Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee."

Iedere dag denkt de Ajacied aan zijn oude teamgenoot. "Maar nu de 34e titel dichterbij kwam nog veel vaker. Maar niet alleen ik, hoor. Dat geldt voor alle jongens in de selectie die hem goed kennen en hebben meegemaakt. Iedereen laat zien dat Appie nooit wordt vergeten. Hij is een kind van de club, hij is Ajax. Misschien wel het grootste talent dat er ooit op De Toekomst heeft rondgelopen. Ik mocht elke dag met hem trainen en hij was ongelooflijk goed."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019