Overmars bevestigt belangstelling Ajax: "Een interessante speler"

Overmars bevestigt belangstelling Ajax: "Een interessante speler"

15 mei 2019 – Marc Overmars bevestigt dat Steven Bergwijn in beeld is bij Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club noemt de 21-jarige aanvaller van PSV 'een interessante speler' en overweegt in Eindhoven te shoppen. "Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV, zoals het hoort", laat hij weten aan De Telegraaf.Bergwijn is sinds maandagavond het middelpunt van wat op een heuse transfersoap begint te lijken. De Oranje-international heeft de belangstelling gewekt van Ajax, maar PSV heeft via trainer Mark van Bommel en technisch directeur John de Jong laten weten Bergwijn niet aan de grote concurrent te zullen verkopen. Daar lijkt Ajax echter niet direct een boodschap aan te hebben. De Amsterdammers vrezen naast Frenkie de Jong ook Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Hakim Ziyech kwijt te raken en kijken op de Nederlandse velden voor vervangers. "Bij ons staat het aantrekken van Nederlandse spelers op één", vertelt Overmars.

"We kunnen geen hele selectie met Zuid-Amerikanen formeren. Het is niet zo moeilijk. Je kijkt welke poppetjes er in het Nederlands elftal zitten en wat er mogelijk is. Het is heel belangrijk om een Nederlands gezicht te houden", gaat de directeur verder. "We willen - als het kan - continu in de Champions League spelen. Daarom kijken we goed om ons heen. De rvc heeft een berekening gemaakt, een keurig financieel plaatje voorgelegd, waarmee ik wel uit de voeten kan. Maar we verwachten vanuit onze eigen jeugd ook veel van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. En met Onder 17 hebben we een heel goede lichting."

Volgens De Telegraaf staat Bergwijn niet onwelwillend tegenover een overstap naar Ajax. De jonge aanvaller zei dinsdag pas na afloop van het seizoen na te zullen denken over zijn toekomst. "Ik wil het graag bij de feiten houden en die zijn heel simpel: ik ben gelukkig bij PSV en ben door geen enkele club concreet benaderd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 juli 2019

  2. dinsdag 23 juli 2019