Tobiasen neemt keeper in bescherming na blunders: "Niet expres"

Tobiasen neemt keeper in bescherming na blunders: "Niet expres"

14 mei 2019 – Almere City-trainer Ole Tobiasen is zwaar teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg is uitgeschakeld in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Na een verdienstelijke wedstrijd in Leeuwarden (2-2) gingen de Flevolanders in eigen huis met 1-2 ten onder tegen Cambuur na twee blunders van doelman Agil Etemadi."Deze fouten zijn bepalend", zei de balende Tobiasen na afloop tegen FOX Sports. "Deze nederlaag had ik niet aan zien komen, dit komt heel hard aan. Het was een hele open wedstrijd, er was niks aan de hand en in twee minuten sta je 0-2 achter." Ondanks de fouten van Etemadi valt de coach zijn keeper niet af. "Dit doet niemand expres en het gebeurt één keer in je hele carrière. Het is heel zuur."

Lees ookAlmere City komt blunders Etemadi niet te boven, Cambuur door

Door die twee snelle tegentreffers, die vielen in de zeventiende en negentiende minuut, moest Almere na rust de rug zien te rechten. "Dan moet een hele hoge berg beklommen worden", zei Tobiasen daarover. In de pauze werd rapper Ali B zelfs in de kleedkamer gehaald om de spelers moed in te spreken. "Alle handjes die kunnen helpen worden ingezet", blikt de oefenmeester terug op die beslissing. Het hielp enigszins, want vijf minuten na rust had Almere de aansluitingstreffer al te pakken. "Je hoopt dan door te drukken en nog meer kansen te krijgen, maar helaas is dat niet gelukt."

Ondanks de uitschakeling is Tobiasen trots op zijn ploeg. "Ik had gehoopt op meer, maar het is überhaupt een bonus dat we zover zijn gekomen. We stonden veertiende en hebben ons teruggeknokt en de vierde periode gewonnen. We zaten in een flow en de teleurstelling is nu dan ook groot."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 28 februari 2020

  2. donderdag 27 februari 2020