Almere City komt blunders Etemadi niet te boven, Cambuur door

Almere City komt blunders Etemadi niet te boven, Cambuur door

14 mei 2019 – Voor Almere City zitten de play-offs om promotie/degradatie er alweer op. De nummer zeven van het reguliere seizoen begon met een 2-2 'voorsprong' aan het thuisduel met SC Cambuur, dat echter in het zadel werd geholpen door Almere-doelman Agil Etemadi. De Iraniër gaf binnen twintig minuten twee doelpunten weg en Almere City kwam niet verder dan de 1-2 van Niek Vossebelt. Cambuur mag zich nu hoogstwaarschijnlijk opmaken voor een pikant treffen met De Graafschap, de huidige werkgever van de nieuwe trainer Henk de Jong.De thuisploeg kon weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Vossebelt, die Faris Hammouti uit de basis verdrong. Ook James Efmorfidis keerde terug in de startopstelling, ten koste van Rogier Benschop. Cambuur-doelman Xavier Mous was niet honderd procent fit, maar kon wel weer onder de lat staan in plaats van Pieter Bos, die in de eerste wedstrijd nog blunderde. Issa Kallon kreeg de voorkeur boven clubtopscorer Kevin van Kippersluis.

Na een aarzelend begin nam Almere City het heft in handen en moest Cambuur zich beperken tot verdedigen. Etemadi deed zijn ploeg echter de das om door Cambuur binnen twintig minuten twee treffers cadeau te doen. De sluitpost uit Teheran liet eerst een voorzet van Sai van Wermeskerken uit zijn handen glippen en Nigel Robertha kon de 0-1 simpel binnen tikken.

Welgeteld drie minuten later tastte Etemadi opnieuw mis, dit keer na een voorzet van Andrejs Ciganiks, waarna de bal via Anwar Bensabouh tegen het net caramboleerde: 0-2. De hele ploeg van Almere City maakte een aangeslagen indruk en kon de veelbelovende openingsfase geen vervolg geven. In de blessuretijd van de eerste helft leek men opeens de aansluitingstreffer te maken, maar Mous redde knap op een kopbal van Stijn Meijer.

De spelers van Almere City kregen in de kleedkamer bezoek van rapper Ali B en begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Efmorfidis miste nog een aardige kans op de aansluitingstreffer, maar Vossebelt had even later wél succes op aangeven van Meijer: 1-2. De thuisploeg had nog veertig minuten de tijd om op z'n minst een verlenging af te dwingen, maar kon de stormachtige openingsfase geen vervolg geven en zakte steeds verder weg.

Omdat Cambuur zich geen raad wist met de ontstane ruimte voorin, bleef de wedstrijd tot op het laatste moment spannend. Kallon kreeg de grootste kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot werd gepareerd door Etemadi. De Leeuwarders konden de 1-2 echter over de streep trekken en mogen woensdagavond met extra aandacht naar De Graafschap-Ajax kijken: wanneer Ajax wint op De Vijverberg, neemt Cambuur het op tegen De Graafschap in de halve finale van de play-offs.

Opstelling en beoordelingen:    
Almere City
: Agil Etemadi 3; Bram van Vlerken 5.5, Damon Mirani 6, Radinio Balker 7, Moustapha Seck 6 (71. Faris Hammouti -); Anwar Bensabouh 5 (83. Rogier Benschop -), Niek Vossebelt 4.5 (83. Kevin Luckassen -), Youri Loen 5; James Efmorfidis 6, Stijn Meijer 5, Torino Hunte 5

SC Cambuur: Xavier Mous 6.5; Sai van Wermeskerken 6.5, Matthew Steenvoorden 6, Emmanuel Mbende 5.5, David Sambissa 6.5; Kevin Jansen 5.5, Robbert Schilder 7, Andrejs Ciganiks 5.5 (82. Kevin van Kippersluis -), Robin Maulun 6; Nigel Robertha 5, Issa Kallon 4.5 (90+4. Alex Bangura -)

Man of the match: Radinio Balker
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019