Bruijn slacht eigen NEC af: "Het was gewoon niks"

Bruijn slacht eigen NEC af: "Het was gewoon niks"

14 mei 2019 – NEC-middenvelder Jordy Bruijn laat geen spaan heel van zijn ploeg nadat NEC heeft verzuimd de halve finale van de play-offs te bereiken. Na een 2-0 thuisoverwinning in Nijmegen ging NEC in Waalwijk met 3-0 ten onder tegen RKC en wacht dus nog een jaar op het tweede niveau."We hebben vandaag te weinig strijd geleverd", zegt Bruijn na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports. "We waren te slordig aan de bal, het was gewoon niks. We hebben niet ons eigen ding gedaan, het was gewoon verschrikkelijk slecht." Een verklaring waarom NEC zo tegenviel ten opzichte van de eerste wedstrijd in dit tweeluik heeft Bruijn niet. "We hadden een goede reeks neergezet en hoopten dat door te zetten. We hadden zeker niet gedacht dat we vandaag met 3-0 zouden verliezen."

Lees ookRKC poetst achterstand tegen NEC weg en gaat verder in play-offs

Volgens NEC-trainer Ron de Groot ontbrak de echte scherpte in zijn ploeg. "Een paar gaven niet thuis en dat is te veel van het goede. We hebben terecht verloren." Tot de 1-0 vlak voor rust vond De Groot beide ploegen aan elkaar gewaagd. "Zij krijgen door die goal geloof. Na rust probeerden wij hoger druk te zetten, maar dan valt die 2-0 en zie je bij sommige spelers dat het helemaal weg is en na de 3-0 wordt het moeilijk. Het is dan hopen dat je een goaltje maakt uit opportunisme."

NEC zal dus in ieder geval nog een derde seizoen, na de degradatie in 2017, in de Eerste Divisie moeten doorbrengen. De Groot: "Met veel pijn en moeite hebben we de play-offs bereikt en we wilden er alles aan doen om promotie te bewerkstelligen. Veel mensen dachten dat het na de 2-0 in Nijmegen al binnen was, maar dat is nooit zo. Dat blijkt op ieder niveau."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019