Heerenveen wil laatste wedstrijd winnen voor meer televisiegeld

Heerenveen wil laatste wedstrijd winnen voor meer televisiegeld

14 mei 2019 – De play-offs om Europees voetbal mogen dan wel niet meer haalbaar zijn voor sc Heerenveen, de club heeft nog wel degelijk iets om voor te spelen op de laatste speeldag uit tegen FC Utrecht. Hoe hoger de club eindigt, hoe meer televisiegeld er namelijk in de la komt.Heerenveen heeft er belang bij dat zij morgenavond zelf winnen van Utrecht en dat nummer acht FC Groningen en nummer negen Willem II of nummer tien ADO Den Haag dat niet doen. Op die manier kunnen de Friezen het belabberde seizoen toch nog positief afsluiten met een hogere plek op de ranglijst die wordt opgemaakt voor het verdelen van de televisiegelden. Deze lijst wordt na de 34 competitieduels én de play-offs gemaakt en elke club krijgt vervolgens punten. De kampioen krijgt 18 punten. De nummer laatst van de ranglijst slechts 1. De telling gaat over de laatste tien seizoenen. Hoe hoger je eindigt, hoe meer punten je krijgt en dat levert uiteindelijk dus meer tv-geld op.

Lees ookAdvocaat waakzaam voor uitgespeeld Heerenveen: "Scherp zijn"

Heerenveen zou nog een aantal plekken kunnen stijgen, maar is daarvoor dus wel afhankelijk van andere ploegen. "Het is jammer dat we het zelf niet meer in de hand hebben, maar wij moeten gewoon ons ding doen en dat is winnen", blikt hoofdtrainer Johnny Jansen op de clubsite vooruit op de krachtmeting met FC Utrecht. "De spelers hebben er wel zin in, dat gevoel heb ik echt." Ondanks dat FC Utrecht al zeker is van de play-offs verwacht Jansen geen duel dat nergens meer om gaat. "Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd. We treffen een sterke tegenstander. De ploeg beschikt over een ervaren verdediging, een middenveld met veel voetballend vermogen en voorin lopen snelle en fysiek sterke aanvallers."

Eigen kracht
Middenvelder Michel Vlap hoopt net als de beleidsbepalers in Friesland dat Heerenveen straks een iets grotere greep uit de pot met tv-geld mag doen. "Als het een beetje meezit, kunnen we goede zaken gaan doen voor de club", zegt de smaakmaker die dit seizoen al goed was voor zestien goals. "Ik reken erop dat Utrecht voor eigen publiek goed wil afsluiten en dat willen wij ook. We moeten rekening houden met de kwaliteiten van Utrecht, maar zeker ook van eigen kracht uitgaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019