RKC poetst achterstand tegen NEC weg en gaat verder in play-offs

RKC poetst achterstand tegen NEC weg en gaat verder in play-offs

14 mei 2019 – RKC Waalwijk heeft dinsdagavond ten koste van NEC de halve finales van de play-offs bereikt. Na de 2-0 in Nijmegen moest het minimaal twee keer scoren voor een verlenging. Dylan Seys, Stijn Spierings en Mario Bilate zorgden met hun goals echter voor het wonder van Waalwijk en een plek in de halve finale.RKC moest na de 2-0 uitnederlaag op jacht naar doelpunten en daar was het in de tweede minuut van de wedstrijd al erg dichtbij. Emil Hansson bracht Stijn Spierings met een bekeken balletje in stelling, maar de verdediger kreeg de bal niet achter NEC-keeper Mattijs Branderhorst. Het duurde vervolgens tot de 35ste minuut voor we de tweede kans van de wedstrijd mochten noteren. Deze was voor NEC. Jordy Bruijn kwam er gevaarlijk doorheen en kon zo doorlopen richting het doel van Etienne Vaessen. De doelman was echter bij de les en kon de inzet keren. NEC, dat bij een goal bijna zeker was van een plek in de halve finale, stelde de rest van de eerste helft teleur.

RKC speelde voorzichtig met het oog op een dure tegentreffer en dat kwam het spel ook niet echt ten goede. Het leek dan ook op een doelpuntloze eerste helft uit te draaien, maar vier minuten voor tijd was daar plots de openingstreffer voor de Waalwijkers. Leroy Labylle reageerde slecht op een scherpe voorzet van Paul Quasten en Dylan Seys schoot vervolgens raak in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft bleef RKC de betere ploeg en het werd ook steeds dreigender. De eerste grote kans was voor Mario Bilate. Na goed doorjagen op de Nijmeegse defensie kwam de bal bij Daan Rienstra. Hij gaf mee aan Bilate die vervolgens maar nét naast schoot. RKC bleef NEC terugdringen op de eigen helft en kwam via Spierings alsnog op 2-0. In een overvol strafschopgebied hield hij het overzicht en schoot de bal van dichtbij achter Branderhorst.

Aan de kant van NEC bleef het pover en echte kansen kwamen er dan ook niet. Het was wachten op de 3-0 en die viel uiteindelijk ook. Mario Bilate ontsnapte aan buitenspel en schoof beheerst raak. RKC stond nu virtueel in de halve finale van de play-offs. Het moest echter wel op de hoede blijven, want één treffer van NEC zou alsnog uitschakeling betekenen. NEC bleek echter te zwak om aanspraak te maken op een doelpunt.

RKC heeft dus de 2-0 achterstand in Nijmegen weggepoetst en gaat door naar de halve finale in de play-offs voor promotie. Daarin gaat het, zoals de stand in de Eredivisie nu is, spelen tegen Excelsior. De laatste keer dat die twee ploegen het tegen elkaar opnamen, was ook in de play-offs. Excelsior promoveerde toen naar de Eredivisie en RKC moest een stapje terugdoen.

Opstellingen en beoordelingen:
RKC Waalwijk
: Etienne Vaessen 6; Juriën Gaari 6, Melle Meulensteen 6, Henrico Drost 6, Paul Quasten 6.5; Daan Rienstra 6.5, Dylan Seys 7 (81. Darren Maatsen -), Anas Tahiri 7 (88. Hans Mulder -); Mario Bilate 7.5, Stijn Spierings 7, Emil Hansson 7

NEC: Mattijs Branderhorst 6; Leroy Labylle 5, Josef Kvida 6, Mathias Bossaerts 6, Guus Joppen 6; Jordy Bruijn 6., Mike Trésor Ndayishimiye 5 (75. Anthony Musaba -), Mart Dijkstra 6; Randy Wolters 6 (65. Joey van de Berg 5.5 ), Ferdy Druijf 5.5, Jonathan Okita 5.5 (90. Ole Romeny -)

Man of the match: Stijn Spierings
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019