Advocaat waakzaam voor uitgespeeld Heerenveen: "Scherp zijn"

Advocaat waakzaam voor uitgespeeld Heerenveen: "Scherp zijn"

14 mei 2019 – FC Utrecht is met de huidige zesde plaats al zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal na dit seizoen en trainer Dick Advocaat wil die nacompetitie met een goed gevoel tegemoet gaan. Daarvoor moet morgenavond gewonnen worden van het al uitgespeelde sc Heerenveen. Volgens Advocaat zal dat echter nog lastig genoeg worden."Heerenveen is een heel technisch vaardig elftal met een gevaarlijke voorhoede", zei de ervaren oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting in de Galgenwaard. Het feit dat de Friezen nergens meer om spelen, kan volgens Advocaat in het nadeel van Utrecht werken. "Nu ze vrij zijn, zullen ze vrij voetballen. We moeten ze dus goed in de gaten moeten houden en scherp moeten spelen."

Advocaat wil dat zijn ploeg lering trekt uit de 4-1 uitnederlaag van afgelopen weekend tegen Ajax. "We zullen korter moeten dekken dan zondag op bepaalde momenten. Tegen Ajax hadden we best goede momenten om een goal te maken, maar door persoonlijke fouten geef je te makkelijk goals weg." Volgens de coach had dat echter ook te maken met de individuele kwaliteit van Ajax om uit het niets een goal te maken. "De goal voor rust was geen kans, die werd uit het niks gecreëerd."

Waar speelt Utrecht nog voor?
Dat Utrecht al geplaatst is voor de play-offs betekent niet dat de wedstrijd tegen Heerenveen helemaal nergens om gaat bij de Domstedelingen. Bij winst zou de ploeg namelijk nog over Vitesse heen kunnen wippen en vijfde kunnen worden, wat tevens een wedstrijd oplevert tegen de laagst geklasseerde ploeg in de play-offs. Puntverlies tegen Heerenveen kan betekenen dat Utrecht van de zesde plek wordt verstoten door Heracles, als zij op hun beurt van PSV weten te winnen. De tegenstander voor Utrecht in de play-offs is dan weliswaar hetzelfde, namelijk Heracles, maar de ploeg begint dan wel eerst met een thuiswedstrijd en kan een eventuele finaleplek dan niet in het eigen stadion veiligstellen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019