Robben zou titel kroon op carrière bij Bayern vinden

Robben zou titel kroon op carrière bij Bayern vinden

14 mei 2019 – Arjen Robben hoopt afscheid te nemen bij Bayern München met de dubbel op zak. De eerste horde moet komende zaterdag genomen worden, wanneer Bayern de zoveelste landstitel kan binnenhalen. Op een persconferentie sprak de Nederlander vol lof over de club die hij binnenkort gaat verlaten na een prijzenregen in de afgelopen jaren.Met Bayern legde Robben sinds zijn komst in 2009 beslag op onder meer zeven landstitels en vier bekers en speelde hij een hoofdrol tijdens de winst van de Champions League in 2013 door vlak voor het einde van de wedstrijd voor de winnende treffer te zorgen. Aan die imposante lijst kunnen dus nog twee prijzen worden toegevoegd. "Dat zou geweldig zijn", aldus onze landgenoot. "Ik wil altijd meer. Daarvoor speel ik." In zijn hoofd heeft hij de kampioenwedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt al een aantal keer gespeeld. "Maar je moet dromen laten uitkomen. Het zou de kroon zijn op een unieke carrière bij Bayern."

Het is nog niet bekend waar Robben zijn carrière voort zal zetten. De buitenspeler geeft aan momenteel gefocust te zijn op het binnenhalen van de landstitel en hij wil vooral terugblikken op zijn jaren in Duitsland. "Het was een geweldige tijd. De club heeft een lange weg afgelegd en ik ben er trots op dat ik mijn rol daarin heb gespeeld."

Meer vertrekkers
Robben is niet de enige routinier die na dit seizoen de deur in München achter zich dichttrekt. Eerder werd al bekend dat ook Franck Ribéry op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en eerder vandaag werd duidelijk dat de Braziliaan Rafinha (33) het voorbeeld van Robben en Ribéry gaat volgen en eveneens vertrekt. Via de officiële kanalen bedankt Rafinha de club voor de acht jaar dat hij er speelde. "Ik had hier geweldige momenten, maar uiteindelijk komt er een einde aan." Het hoogtepunt van zijn tijd bij de recordkampioen noemt de linkervleugelverdediger het winnen van de triple in 2013.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019