Club in crisis Roda JC heeft bijna een nieuwe eigenaar

Club in crisis Roda JC heeft bijna een nieuwe eigenaar

14 mei 2019 – De overname van Roda JC bevindt zich momenteel in een vergevorderd stadium. De huidige eigenaar Frits Schrouff wil al langere tijd van zijn aandelen af en lijkt een serieuze koper te hebben gevonden. De nieuwe geldschieter moet de club uit de Eerste Divisie er op financieel gebied weer bovenop zien te helpen. Dat meldt de club vandaag via de officiële kanalen. Het is niet bekend met welke potentiele nieuwe eigenaar Schrouff momenteel praat, maar volgens Voetbal International gaat het om de Rus Mikhail Ponomarev, een zakenman die eerder in Duitsland en Engeland actief was in de voetballerij. Hij moet het noodlijdende Roda JC er weer bovenop helpen. Vorig seizoen degradeerden de Limburgers uit de Eredivisie en dit seizoen slaagde de ploeg uit Kerkrade er niet in direct weer terug te keren naar het hoogste niveau. Sterker nog, Roda JC plaatste zich niet eens voor de play-offs om promotie.

Ook op financieel gebied is er al lange tijd geen positief nieuws te melden. Met Aleksei Korotaev als geldschieter zouden de problemen worden verholpen, maar omdat hij een tijdje in de gevangenis zat wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque gingen die plannen de ijskast in en is er nog steeds veel onduidelijkheid.

Lees ookRoda-eigenaar Schrouff baalt van nieuwe megaboete Korotaev

Hoofdtrainer
Die onduidelijkheid is er ook op trainersgebied. Tegen het einde van dit seizoen moest Robert Molenaar bij Roda vertrekken en kwam jeugdtrainer Eric van der Luer voor hem in de plaats. Dat bracht de club op sportief gebied weinig verbetering, want Roda liep dus de play-offs mis. Technisch directeur Harm van Veldhoven zegt tegen VI op zoek te zijn naar een nieuwe hoofdtrainer, maar niet uit te sluiten dat Van der Luer volgend seizoen toch nog aan het roer staat. Die knoop is nog niet doorgehakt. "We zoeken iemand die de club in een volgende fase kan brengen", zegt Van Veldhoven. "Alleen is op dit moment de vraag of wij bepaalde stappen kunnen zetten. Vooral in financieel opzicht."

Van der Luer zelf zegt eveneens dat hij op dit moment niet weet of hij komend seizoen nog voor de groep zal staan. "Alles hangt op dit moment samen met de financiële mogelijkheden. Als er geen geld is om een nieuwe trainer aan te stellen, dan komen ze misschien toch bij mij uit. Alles is nog open. Ik wacht het af.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019