Buijs: "We hebben geknokt en nu voor het eerst iets te winnen"

Buijs: "We hebben geknokt en nu voor het eerst iets te winnen"

14 mei 2019 – Op de laatste speeldag valt de beslissing in de strijd om het laatste play-offticket. FC Groningen bezet voorafgaand aan de 34ste speelronde de achtste plaats en heeft zodoende de beste papieren om zich als laatste team te plaatsen voor de nacompetitie. Winnen de Groningers van Emmen, dan kunnen zij feestvieren."Als wij ons niveau halen dan is de kans groot dat wij de winst pakken en dus de play-offs bereiken", stelt Danny Buijs via de clubkanalen. "Wij hebben het hele jaar nog niet meegemaakt dat we in de competitie iets kunnen verzilveren. We hebben geknokt om bij de onderste plekken weg te geraken en hebben nu voor het eerst iets te winnen." Groningen staat op de ranglijst één punt boven Willem II.

Buijs weet dat zijn ploeg plaatsing in eigen handen heeft. "Ik hou me er totaal nog niet mee bezig wie in dat geval de tegenstander wordt", zegt hij. "Wij moeten eerst zelf winnen, dan pas is alles zeker. FC Emmen zal misschien her en der nog wat spelers met kleine pijntjes hebben en de vraag is welk risico ze daarmee willen nemen. Voor hen is het seizoen nu al succesvol. Dat hebben ze heel knap gedaan. Er heerst volgens mij zeker geen haat en nijd tussen de clubs, eerder sportieve rivaliteit."

Julian Chabot, Sergio Padt, Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik zijn niet okselfris en derhalve nog een twijfelgeval voor het duel in Emmen.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019