Ten Hag houdt in kampioensduel geen rekening met sentimenten

14 mei 2019, 15:00

Erik ten Hag gaat in de laatste wedstrijd tegen De Graafschap niets anders doen dan normaal. De oefenmeester begint dus met de sterkste elf spelers en heeft in basis geen ruimte voor persoonlijke belangen van spelers. Te denken valt aan de topscorerstitel voor Dusan Tadic of het afscheid van voetballers: bij de coach gaat het slechts om de winst.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in Doetinchem. "We willen er een wedstrijd van maken, in stijl en klasse. Het gaat om de wedstrijd winnen, zo kijken we ernaar", verzekerde Ten Hag, die dus geen rekening hield met sentimenten. "Dat telt niet, ik kijk op basis van rendement wat het beste team is."

Kampioenschap

Ajax gaat woensdagavond de titel vieren, al werd dat zondag ook gedaan in de Johan Cruijff ArenA. Ten Hag: "Het is logisch dat het publiek en de spelers het kampioenschap al omarmt. Maar ik hou een slag om de arm en vind het logisch dat er ook een schaal naar Eindhoven gaat. Natuurlijk pakken wij de titel, maar je moet er rekening mee houden", zei hij over het besluit van de KNVB.

"Of ik met vijftig doelpunten achter ook een slag om de arm zou houden? Ja", grijnsde ten Hag. Deze week werd hij gebeld door Kees Rijvers, de bondscoach onder wie Oranje het EK misliep omdat Spanje met 12-1 won van Malta. "Alles in het voetbal is al een keer gebeurd."

Toekomst

Verder werd de coach nog gevraagd naar zijn eigen toekomst ("Ik heb een contract voor nog een seizoen, ben bezig met de toekomst, ik heb het naar mijn zin, voor mij is een vertrek dus nu geen thema") en die van diverse voetballers. Dat er veel spelers vertrekken, is voor de coach nog geen gelopen koers. "We gaan voor iedere speler vechten", verzekerde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen