'Gio' moet flink puzzelen voor het treffen met Fortuna

'Gio' moet flink puzzelen voor het treffen met Fortuna

14 mei 2019 – Giovanni van Bronckhorst zal met een zeer gewijzigd Feyenoord aantreden in de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toch wil de oefenmeester zijn tijdperk in Rotterdam afsluiten met een zege. "We willen natuurlijk heel graag nog een overwinning", zei de scheidend coach.Dat moet hij zien te realiseren zonder Robin van Persie, Ridgeciano Haps, Sam Larsson, Yassin Ayoub (allen geblesseerd), Justin Bijlow (niet wedstrijdfit) en Luis Sinisterra (WK Onder 20). "Er zal dus een ander team spelen dan zondag", concludeerde de coach op de clubsite. "In de voorbereiding op dit duel nemen we de eerdere wedstrijden tegen Fortuna (0-2 nederlaag in competitie, 4-1 zege in bekertoernooi) natuurlijk mee, zoals altijd."

Verder wordt het een ander seizoenseinde dan de laatste seizoenen. "Andere jaren was het zo dat we of nog een bekerfinale speelden, of om het kampioenschap streden. Nu is dat niet het geval. Bij NAC stelden we de derde plaats al veilig, dus het is een heel raar slot geworden, mede door een lange periode zonder wedstrijden aan het eind", aldus Van Bronckhorst.

Hoewel woensdagavond pas echt een afscheid komt voor Van Bronckhorst, voelt dat niet zo. Afgelopen zondag was er een mooi einde voor de coach in De Kuip, die daar ook volop van genoot. "Het mooie was dat ik dit in De Kuip kon doen, voor het eigen publiek en met familie om me heen. Dat past ook bij mij. Ik denk dat de club dat fantastisch heeft gedaan. Vandaag was het de laatste keer op het trainingsveld, binnenkort de laatste keer in mijn kantoor. Je weet dat dit soort dingen eraan zit te komen. Dat voelt niet raar, maar heel goed."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019