Wormuth gunt reservedoelman Brouwer basisplaats tegen PSV

14 mei 2019, 13:30

Michael Brouwer kan zich opmaken voor zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie. De reservedoelman van Heracles Almelo staat woensdag onder de lat tegen PSV. Dat heeft trainer Frank Wormuth dinsdag in aanloop naar het duel in het Philips Stadion bekendgemaakt.

Welke elf spelers in Eindhoven starten, wil Wormuth nog niet kwijt. Alleen Brouwer weet dat hij begint. "Hij is een fantastische tweede keeper, dat heeft hij in het bekertoernooi al laten zien. Morgen krijgt hij de mogelijkheid te spelen", zegt de Duitser via de officiële clubkanalen. Om financiële redenen wil Heracles dolgraag winnen van PSV. "We zijn nog in een strijd verwikkeld met ADO Den Haag in de ranglijst voor de televisiegelden. Het is dus niet alleen een wedstrijd, maar ook business."

Tijdens het persmoment doet Wormuth ook zijn beklag over het kaartenbeleid in de Eredivisie. "Wij hebben met Dario van den Buijs en Tim Breukers twee spelers op scherp staan. Als zij dus morgen geel krijgen dan zijn ze de eerste competitiewedstrijd van het volgende seizoen geschorst. Wie bedenkt zoiets? Op basis van één gele kaart teveel zou zo'n speler dan de voorbereiding meedraaien, maar hij mag de eerste wedstrijd niet spelen. Voor een gele kaart teveel is dat teveel straf. Nog zoiets: de regel dat gele kaarten opgelopen in de laatste twee speelrondes, en waar geen schorsing voor volgt, meegaan naar volgend seizoen… Heel vreemd allemaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen